zondag 12 juli 2015

TOUR

Studio Tour is een tv-programma dat, zolang de Tour duurt, dagelijks van 19:00 tot 20:00 uur wordt uitgezonden op NPO1. De Touretappes worden (grotendees) integraal direct ook op NPO1 uitgezonden. Afgelopen woensdag, las ik in Het PAROOL, keken er meer mensen naar Studio Tour dan naar het fietsen zelf. Resp. 898.000 en 830.000 kijkers. Meer mensen keken dus naar geouwehoer over het fietsen dan naar het fietsen zelf.

De Tour zit nu dan ook in de meest oninteressante fase. Vlakke ritten, waarin een kopgroepje gedurende enige uren met een voorsprong op het peloton mag rijden. Ruim voor de eindstreep worden ze ingelopen door het peleton, waarin de 'treintjes' van diverse ploegen hun sprinters in stelling proberen te brengen.

Dan heb je ook nog Herbert Dijkstra, de commentator, die er een handje van heeft zich voortdurend te herhalen. Nu al enkele dagen achter elkaar kan hij niet ophouden te vertellen dat het toch wel bijzonder is dat een renner uit Eritrea de bolletjestrui draagt en dat deze Teklehaimanot daar al vanaf zijn jeugd van gedroomd heeft en dat ze nu ook in Erotrea dagelijks de Tour op tv volgen. Als Herbert daar weer over begint schakel je direct over naar een Belgiche zender.

Vamiddag zou ik ook niet kijken. Dan wordt er een (ploegen)tijdrit verkregen. Daarvan is hoogstens de uitslag interessant. Die vertellen ze ook wel in het NOS-journaal.