donderdag 30 mei 2013

Uitsterven

Zo af en toe neemt de Tweede Kamer een beslissing , waarmee ik het van harte eens ben. Trouw schrijft: Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel om niet langer ambtenaren aan te nemen die geen homostellen willen trouwen. Huidige 'weigerambtenaren' mogen van de Kamer blijven, bleek woensdag tijdens een debat. In de kop van het artikel staat dat de Kamer de weigerambtenaar laat “uitsterv,en”.

Ik ben niet tegen het homohuwelijk, maar vond wel dat 'trouwambtenaren' die daar op, wat mij betreft achterhaalde, principiële gronden wel tegen waren, gewoon hun werk zouden mogen blijven doen. Uiteraard moest er in de betrokken gemeente wel ten minste één ambtenaar zijn die zonder bezwaren een homohuwelijk wilde voltrekken. Immers, een homostel zou moeten kunnen trouwen in de gemeente van zijn voorkeur. Bij mijn weten heeft dat nergens tot enig probleem geleid.

We hebben grotere problemen in dit land. Maar de Eerste Kamer moet niet alsnog moeilijk over dit wetsvoorstel gaan doen. Ik vind overigens wel dat de allerlaatste 'weigerambtenaar' vanaf zijn/haar pensionering tot aan zijn/haar overlijden een woonplek moet krijgen in het Openluchtmuseum.
x