maandag 12 mei 2014

Zeuren

Mag ik weer even over mezelf zeuren? Goed, komt ie.

Afgelopen zaterdag een week geleden kwam ik weer thuis na een korte opname in het ziekenhuis vanwege een infectie van de luchtwegen. Het leek mij verstandig eerst maar eens een paar dagen rustig aan te doen. Dankzij mantelzorgende zussen en schoonzus werd ik van eten en drinken voorzien en voor de rest kon ik het allemaal zelf.

Zaterdag ging ik voor het eerst weer op de fiets naar Albert Heijn. Daar aangekomen, ben ik eerst even op een stoel gaan zitten om weer op adem te komen. Op de terugweg, een afstand van enkele honderden meters, ben ik drie keer gestopt om, met de rechtervoet op de stoep, genoeg zuurstof naar de longen te krijgen.

Gisteren ging ik naar vrienden in Zaandam. Voor de eerste keer maakte ik daarbij gebruik van het Aanvullend Openbaar Vervoer van Connexxion. De rit daarheen en terug kostte mij twee keer 2,30 euro. Geen geld dus. Beide keren verscheen het busje keurig op tijd.

Het AOV rijdt in principe van deur tot deur. Maar die vrienden in Zaandam wonen wat ingewikkeld, namelijk zodanig dat zo'n busje enkele tientallen meters van hun huis moet stoppen. Na het lopen daarheen moest ik in dat busje geruime tijd naar adem happen. Binnenshuis kan ik dus alles doen wat ik wil, maar dan heb je het wel zo ongeveer gehad. Ik had al een afspraak met de longarts voor volgende week maandag, maar ik ga vanochtend toch maar even bellen met de vraag wanneer ik weer over dezelfde longcapaciteit als vóór de ziekenhuisopname kan beschikken.

Vanochtend heb ik een afspraak in Buitenveldert. Die heb ik vaker en als het weer dat toelaat fiets ik daarheen. Vandaag dus maar niet. Ik ga voor de tweede keer gebruik maken van dat AOV. De afstand is ongeveer gelijk aan die naar mijn vrienden in Zaandam, dus de kosten zullen dat ook zijn.
x