zaterdag 5 november 2011

Jetsers

Ik had nog nooit van Britt Dekker gehoord, tot Mathijs van Nieuwkerk c.s. het nodig vonden de Playboy te pluggen waarin foto's van een naakte Britt te bewonderen te zijn. In de rubriek Privé van de Telegraaf viel te lezen: Ze beseft nu dat ze kan worden gezien als lustobject. Ze zal toch niet gedacht hebben dat Playboy de bedoeling heeft het bevorderen van artistiek verantwoord fotowerk en dat uitgerekend zij de fysieke eigenschappen heeft die tot een hoogtepunt van artistiek verantwoord fotowerk kunnen leiden. In SP!TS viel te lezen, dat ze de meedeed aan de fotoserie: omdat "zoveel mensen het wilen"(sic) en ze de kans niet kon laten liggen om haar jetsers aan heel Nederland te vertonen, toen ze voor het naaktblaadje werd gevraagd. In ieder geval is mijn woordenschat weer uitgebreid, want het woord jetsers kende ik niet. Uit de context meen ik te mogen begrijpen dat het niet over haar ogen ging. In mijn jonge jaren zou men over haar roepen, dat ze een aardige bos hout voor de deur had.

Het wicht heeft begripvolle ouders: "Thuis loop ik naakt over de gang met mijn borsten bedekt, dus dat vonden ze wel vreemd. Maar ze legden de keuze uiteindelijk wel bij mij." Een net meisje, denk ik dan, bedekt meer dan haar borsten. SI!TS schrijft verder nog: Toegegeven, de foto’s zijn niet verkeerd. Een en al borst, dat wel, maar toch met stijl en klasse. Geen ordinair jetservertoon dus.

Uit verdere teksten leer ik dat Britt bekend is geworden door deelname aan en winnen van zo'n flutprogramma op een RTL: Echte Meisjes in de Jungle. Dat heb ik uiteraard niet gezien, maar ik kan me zo voorstellen dat daarin al ruim te zien was wat zij aan jetsers te bieden had. Op YouTube vond ik enkele fragmenten uit dat tv-programma. Daaruit bleek o.a. dat Britt dacht er geen bekende Surinamers zijn, hoewel: Nelson Mandela? Een van de andere 'Echte meisjes' noemde haar een "dom mokkel".

In ieder geval is ook weer eens aangetoond wat de VARA en Matthijs van Nieuwkerk onder 'Informatief' verstaan. In die categorie uitzendingen valt namelijk DWDD, Ik heb intussen wel een idee voor een nieuw wedstrijdprogramma: The BOOBIES of HOLLAND. Dat moet een nog groter succes worden dan The VOICE of HOLLAND. Dat levert gegarandeerd Kamervragen (vanuit SGP of ChristenUnie) en een Televizierring op.
x.