donderdag 14 juli 2011

Woonplaats

Iedereen moet weten waar een pedo woont, vindt Jos Aalders, voorzitter van de Partij Rechten Kind (PRK). Dat las ik in Trouw. Uit het programma van de PRK begrijp ik dat bedoeld wordt: veroordeelde pedo's. Als deze wens van de PRK werkelijkheid zou worden, kun je dus op een gegeven moment een brief ontvangen waarin de burgemeester van jouw woonplaats je meedeelt dat met ingang van die en die datum de heer N.N., veroordeeld pedofiel, op dat en dat adres komt te wonen. Je kunt er vergif op innemen dat zich terstond een buurtcomité vormt dat zich met hand en tand tegen de vestiging van de heer N.N. in jouw buurt zal verzetten.

Er schijnen nu al tal van mensen te zijn (onlangs te zien in EénVandaag) die zich bezig houden met de vraag wat te doen als over twee jaar Folkert  van der G. (de moordenaar van Pim Fortuyn) vrijkomt. Hem om zeep helpen schijnt een voor de hand liggende optie te zijn.

Gezien de recente ervaringen met de gebeurtenissen in Alphen aan den Rijn is het misschien wel handig te weten welke mensen in jouw omgeving een wapenvergunning hebben en of zij mentaal behoorlijk stabiel zijn.

Er zijn nogal wat mensen in ons land die een geweldsmisdrijf hebben begaan en hun straf hebben uitgezeten. We hebben ooit besloten dat zij dan weer een plaats in onze maatschappij mogen innemen. Als je reacties op websites, bijvoorbeeld van kranten, leest, zou je de indruk kunnen krijgen dat het vooral de softies en linksen onder ons zijn die dat nog steeds een aanvaardbaar idee vinden. Er is een tijd geweest dat melaatsen speciale kleren droegen en met een klepper hun komst moesten aankondigen als ze op bepaalde tijden hun leprozenkolonie mochten verlaten. Zo'n systeem kunnen we opnieuw invoeren. We kunnen de Markerwaard droogleggen. Degenen die tweederde van hun straftijd hebben uitgezeten, mogen de rest daar in relatieve vrijheid doorbrengen. Bedenk zelf maar meer methoden om onze veiligheid te vergroten. Mijn idee is: iedere Nederlander van 18 jaar en ouder wordt jaarlijks gescreend op de mogelijkheid van gewelddadig gedrag. Preventie in plaats van detentie.
x