donderdag 23 augustus 2012

Tweedeling

Moeten we Mark Rutte - en dus de VVD - nog serieus nemen? Hij belooft alle werkenden een belastingverlaging. In 2014. Volgend jaar moeten we de broekriem nog aantrekken. Weet hij nu al zeker dat het in 2014 economisch weer (veel) beter gaat en dat we het begrotingstekort binnen de 3% kunnen houden? Heeft hij dat door het CPB laten doorrekenen?

Waarom gaat hij trouwens een nieuwe tweedeling in de samenleving aanbrengen: werkenden en niet-werkenden? Naar mijn idee kunnen de onvrijwillig werklozen, de bijstandstrekkers tegen wil en dank en de gepensioneerden in 2014 ook wel een extraatje gebruiken. Of zijn die alleen nog maar de profiteurs van de werkenden?

Een kandidaat voor de Amerikaanse senaat die de grootst mogelijke onzin verkoopt wordt door zijn eigen partij terecht in het verdomhoekje gezet. Ik vrees dat Mark zijn uitspraak eerst gecheckt heeft bij zijn eigen VVD-achterban. Hij zal dus niet teruggefloten worden.

De uitspraak van Mark is ook nog eens een belediging van het kiezersvolk. Denkt hij nou echt dat we te dom zijn om de meest goedkope verkiezingstruc sinds de Tweede Wereldoorlog te doorzien?
x