dinsdag 3 april 2018

GAT

Vanavond om zeven uur worden we voor het eerst geconfronteerd met de keiharde realiteit van 'Het gat van Matthijs'. Dat is een periode van een half jaar, waarin we het op werkdagen van 19:00 tot 20:00 uur moeten doen zonder DWDDrrrrrrYes!. Daar wordt in divesre media veel aandacht aan besteed. Waarom eigenlijk? Je zou haast gaan denken dat er naast DWDDrrrrrYes! op dat tijdstip helemaal niets anders op de tv vertoond wordt. Bij Ziggo kun je kiezen uit tientallen zenders, waaronder heel wat Nederlandstalige.

Is het een wet van Meden en Perzen dat op NPO1 tussen 19:00 en 20:00 alleen een talkshow mag worden uitgezonden? Vanaf vanavond kun je tot ergens in mei kijken naar 'Tijd voor Max' dat normaliter dagelijks  van 17:00 tot 18:00 uur wordt uitgezonden. Dat heeft een vaste kookrubriek, maar die wordt weggelaten. Veel kijkers zullen immers nog bezig zijn met de zelfbereide maaltijd of daar net mee klaar zijn.

Er is een tijd geweest dat ik vrijwel dagelijks naar DWDrrrrrYes! keek. Omdat er echt niets was wat ik nog erger vond en ik vond dat ik er ook recht op had mij aan tv-programma's te ergeren. Matthijs heb ik altijd de slechtste presentator van Nederland gevonden. Ik begrijp dan ook niet waarom ze het zo moeilijk vonden om een plaatsvervanger te vinden. Ik vermoed dat zelfs ik het nog beter zou doen dan hij. Ik heb tenminste nog geleerd dat je mensen moet laten uitpraten. Ik vind de gasten van een talkshow belangrijker dan de presentator.

Er zijn (kwade?) tongen die beweren dat het helemaal niet onmogelijk is dat John de Mol Matthijs weet over te halen over te stappen naar SBS. Daar kan hij ongestraft meer verdienen dan Mark Rutte, want dan wordt hij niet meer van 'onze centen' betaald.