maandag 16 oktober 2017

FORMULE 1

Vlak voor ik gisteravond naar bed ging had ik een wat leeg gevoel. Het duurde niet zo lang voor ik me realiseerde dat ik het hele weekend niets over Max Verstappen had gehoord. Je zou toch willen dat er elk weekend ergens een Formule 1 race zou worden gehouden. Sterker nog, wat zou het fijn zijn als er een keer dicht bij huis, in ons eigen land, zo'n race zou worden. Zo'n talentvolle jonge coureur verdient het toch een keer voor eigen publiek te kunnen rijden?

Het hoeft niet eens lang meer te duren om Max in eigen land te zien rijden, want wat las ik in Het PAROOL? Formule 1 onderzoekt de mogelijkheden om weer een Nederlandse Grand Prix te organiseren. De organisatie kijkt onder andere naar een stratenrace in Amsterdam of Rotterdam.

Is er een betere manier om Amsterdam te promoten dan een Formule 1 race? Wat in Monaco kan moet hier toch ook kunnen? Ik zie ze nog niet door de Negen Straatjes racen, maar ik zie wel mogelijkheden in de Sarphatistraat en de Weteringschans. Ook de Stadhouderskade en Nassaukade, beide langs de Singelgracht (niet te verwarren met het Singel) lijken me aantrekkelijke opties.