zondag 9 februari 2014

Afschaffen

De komende tijd zal ik veel tv kijken. Ja, natuurlijk: de Olympische Winterspelen. Eigenlijk kijk ik alleen naar het schaatsen. Ik houd niet van sporten die worden opgeleukt met kunstmatige heuveltjes  en schansen, zoals bij het snowboarden. Het ziet er allemaal best spectaculair uit, maar het lijkt meer op een circus, dan op een sportieve krachtmeting. Ik neem maar aan dat de bedoeling is meer kijkers te trekken, wat vooral de sponsors aantrekkelijk vinden.

In de wereld van het schaatsen wordt al enkele jaren een discussie gevoerd over het afschaffen van de 10.000 meter. Dat zou veel te lang duren. Ik heb nog nooit iemand horen pleiten voor het afschaffen van de live reportages van de marathon of van de tijdrit bij de grote wielerrondes.

Ik zag een stukje van de biatlon. Tijdens het langlaufen moet je af en toe schieten. Een misser betekent een extra rondje langlaufen. Ik moet er niet aan denken dat ze de 10.000 m schaatsen 'leuker' gaan maken door de deelnemers een pistool mee te geven, waarmee ze om de tweeduizend meter op een doel moeten schieten
x