donderdag 26 maart 2015

TOUR

Pas als de rechter een definitieve uitspraak heeft gedaan weten we zeker of Willem Holleeder meer is dan een 'knuffelcrimineel'. Voor veel lezers (van de Telegraaf) komt met de onthullingen definitief een einde aan de status van Holleeder als 'gezellige boef', die twee jaar geleden nog met alle egards werd ontvangen in het NTR-programma College Tour. (...) Veel lezers maken zich nu met terugwerkende kracht boos over het optreden van Holleeder destijds bij College Tour, het programma waar normaal gesproken alleen helden als Desmond Tutu, Andre Kuipers en Epke Zonderland worden uitgenodigd.

Het zou me niet verbazen als mensen die destijds naar Collegetour hebben gekeken, ook wel eens deel genomen heben  aan de 'Holleeder ronleiding', georganiseerd door 'van Aemstel Produkties'. "De spannendste rondleidingen van Amsterdam!" Desgewenst kon je een kogelvrij vest reserveren. Als of je elk moment die knuffelcrimineel kon tegenkomen, die dan natuurlijk zonder aarzeling al die knuffelaars om zeep zou brengen.

Nu schijnt Holleeder toch een echte crimineel te zijn. Immers, niemand minder dan Peter  R. de Vries liet bandjes horen waarop Holleeder te keer ging tegen een zuster. Die liet Peter R. horen bij Umberto Tan. Die had kennelijk wat beter met Peter R. onderhandeld dan Matthijs van Nieuwkerk, want bij DWDDrrrrr, waar hij een paar uur eerder te gast was, liet hij niets horen. Dat leek meer een 'promo' voor RTL Late Night.

Hoe kwam Peter R. trouwens aan (een kopie) van bandjes die al twee jaar in een kluis van het Openbaar Ministerie lagen?

Natuurlijk kon ook 'Pauw' niet om Holleeder heen, maar wel om Peter R. Jammer, want mogelijk had Jeroen Peter R. kunnen vragen waarom Cor van Hout zijn 'boezemvriend' was. (Ik citeer Matthijs.) Cor was immers ook een gewone crimineel, maar al dood/vermoord voordat hij de knuffelstatus kon bereiken.

Gisteravond was Peter R. weer terug bij DWDDrrrrr en Jeroen had nog maar eens een psychiater naar 'Pauw' gehaald om WIllem H. te duiden. 'van Aemstel Produkties' is inmiddels gestopt met de Holleeder rondleiding. Ja, dat krijg je als iemand zijn knuffelstatus verliest.

Ik mag het natuurlijk niet denken en/of zeggen, maar ik zou het niet echt heel erg vinden als Willem Holleeder tot levenslang veroordeeld werd vanwege de moord op Peter R. de Vries. Dan hoef ik ze geen van beiden meer op tv terug te zien.

UPDATE 8:10 UUR
Ik keek naar 'Vandaag de Dag' van WNL en jawel, hoor, dat moest ook weer over Holleeder gaan. De hoofdredacteur van De Nieuwe Revue was te gast, die het ooit wel een goed idee vond Holleeder een column te laten schrijven.  Dat zou hij met de kennis van nu niet meer doen. Met de kennis van toen wist hij toch ook al dat Holleeder een crimineel was?