woensdag 20 januari 2016

BESCHAVING

Bij 'The Post Online' wordt Annabel Nanninga als volgt omschreven: Annabel Nanninga (Amsterdam, 1977) is freelance columnist en journalist, oa Jalta.nl, TPO en Revu. Mal kattenvrouwtje, gesel der kwakzalvers, NederIslam-criticus en allround mensenmens.

Ik ken(de) Annabel niet, maar zij werd genoemd in het tv-programma 'Goedemorgen Nederland', waarin de ongeregelheden in Heesch ter sprake kwamen, waar geprotesteerd werd tegen de vestiging van een AZC. In een Tweet schreef Annabel o.a.: "met apengedrag de beschaving redden, werkt niet."

Annabel is wel oké, toch? Die vindt dat optreden van die protesterende types "apengedrag". Maar wat is nu haar overwegende bezwaar? Het werkt niet! Je redt er de beschaving niet mee!

Welke beschaving is er in gevaar en moet gered worden? Ja, ik weet ook wel dat er onder die vluchtelingen mannen zitten die een beeld van vrouwen en homo's hebben dat bepaald niet overeenkomt met 'ons' beeld. Met 'ons' bedoel ik dan die Nederlandse mannen die vinden dat vrouwen er niet alleen zijn om te 'versieren', laat staan om aan te randen. Ik herinner mij nog goed dat ik zestig jaar geleden een feestje bij een klasgenote in Amstelveen vroegtijdig verliet, omdat 'we' vonden dat we een meisje uit de klas, dat om haar moverende redenen eerder weg moest dan de meesten, niet in het donker de hele Amstelveense weg naar Amsterdam in haar eentje konden laten fietsen, vanwege mogelijke 'enge mannen'. De mannelijke klasgenoten stonden overigens niet te trappelen, want het was niet het meest populaire meisje van de klas. Ik had ook niets met haar, maar vond dat er een klus opgeknapt moest worden. Wat ik maar zeggen wil: lang voor dat er een tsunami van testosteronbommen over ons land kwam, konden vrouwen en meisjes in dit beschaafde land 's avonds laat niet alleen over straat. Zo zat onze beschaving toen in elkaar en ik vrees dat er niet veel veranderd is, afgezien dan van het feit dat het aantal 'foute' mannen de laatste tijd wat is toegenomen.

In dit beschaafde land ziet de burgemeester van Ede zich genoodzaakt een informatieavond af te gelasten omdat hij reden heeft aan te nemen dat er ongeregelheden zullen plaatsvinden en plotseling gaat Geert Wilders genuanceerd doen: alle mannelijke vluchtelingen zijn testosteronbommen, die opgesloten moeten worden, maar niet alle manneen die protesteren tegen een AZC gebruiken geweld. Stenen naar gemeentehuizen gooien en vuurpijlen op politiemensen afschieten is een stuk beschaafder dan vrouwen aanranden.