zondag 13 november 2016

ONTEVREDEN

Heb jij het ook helemaal gehad met de politiek en de politici van tegenwoordig? Het is toch allemaal één pot nat? Ze beloven je van alles, maar wat maken ze waar? Ondertussen zetten ze onze grenzen wijd open voor Oost-Europeanen en asielzoekers, die in onze huizen gaan wonen en ons werk gaan doen. Ze laten toe dat Brussel ons allerlei stomme regeltjes oplegt.

Gelukkig zijn er andere keuzes mogelijk dan die voor een van de tradionele partijen. Maar ja, om nou meteen op de PVV van Wilders te stemmen, dat gaat toch wel erg ver. Maar dat hoeft toch helemaal niet? Wat dacht je van DENK? Wat dacht je van VNL met die Roos, die zo'n succes van dat anti-Oekraïnereferendum wist te maken? Wat dacht je van het Forum voor Democratie van Thierry Baudet? En nu hebben we ook nog, de Volkskrant interviewt hem, Jacques Monasch. Zo wil hij partijleider van de PvdA worden en zo denkt hij erover zijn eigen partij te beginnen.

Monasch gelooft in een nieuwe partij met 'een sociaal hart en met gezond verstand'. (...) 'Veel PVV-stemmers hebben het hart op de goede plek. Alleen hebben ze het gevoel dat er aan tal van problemen niets wordt gedaan en dan stemmen ze maar op Wilders. nog pa' Ja, dan kun je beter op Jacques stemmen, toch?

Volgens de ex-PvdA'er heeft zijn voormalige partij geen antwoord op die onvrede onder de traditionele achterban. De PvdA zou afstevenen op een fusie met GroenLinks. 'Ik heb altijd gezegd: Zonder mij. Dat is volstrekt de verkeerde richting. Dan wordt de PvdA een vrijzinnige, liberale partij die voor een federaal Europa is en de multiculturele samenleving omarmt.' Multicultureel, daar moet je toch niet aan denken?

Die groep van 'Ontevredenen',kiezers met een Nederlandse achtergrond dus, wordt intussen steeds groter, dus politiek interessanter en Jacques is politicus genoeg om dat te onderkennen. Wie wil nou niet graag beschouwd worden als een mens met een sociaal hart en met gezond verstand? Voor al die ontevreden PvdA-stemmers lijkt er opeens een goed alternatief voor Geert Wilders te zijn. Wordt Jacques toch nog partijleider?