zondag 27 augustus 2017

VOORBEREIDING

We bereiden ons steeds weer voor op het voorkomen van een ramp of aanslag zoals die het laatst heeft plaatsgehad. Dus, schrijft de Volkskrant: Amsterdam gaat onderzoeken of er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen op drukke plekken in de stad. Er wordt onder andere gekeken naar beveiliging van de inritten van de Kalverstraat.

Ik ga het maar even niet hebben over de andere kant van de Dam, waar ook een aardig drukke winkelstraat begint: de Nieuwendijk. Moeten de inritten daarvan niet beveiligd worden? Wel eens gezien hoeveel mensen er op een zonnige middag in het weekend op het Damrak lopen? Hoeveel mensen lopen er dagelijks - weer of geen weer - over de Walletjes? Nu gaat de gemeente dus onderzoeken of het zinnig is een soort schijnzekerheid te geven door op een paar plekken betonblokken te plaatsen die terreurauto's moeten tegenhouden.

Ik heb het idee dat een beetje terrorist zo langzamerhand wel aan het uitkijken is naar een ander moordwapen dan de auto, zeker nu overheden zich daar meer op gaan voorbereiden. Wat ligt er dan in Amsterdam voor de hand? In zo'n bakfiets, waarvan niemand in Amsterdam opkijkt, kun je heel wat semtex vervoeren.

Heb je als terrorist geen geld over voor een bakfiets, dan kun je natuurlijk ook volstaan met een paar eenvoudige fietstassen.
Nee, ik ben niet bang dat ik potentiële terroristen op een idee heb gebracht. Ik denk niet dat dit blog veel gelezen wordt door moslimextremisten. Maar ken jij iemand die  zich beroepsmatig met veiligheid bezighoudt, stuur hem/haar dan even een linkje.Misschien kan die er iets mee.