maandag 24 januari 2011

Onbreekbaar

Een veel gebruikt voorwerp valt wel eens uit je handen. Dat kan tot beschadiging leiden. Een zeer veel gebruikt voorwerp is de mobiele telefoon en veel mensen zouden doodongelukkig worden als ze dat ding van het ene moment op het andere niet meer kunnen gebruiken. Nu zag ik op de site van NRC Handelsblad een stukje tv over een ''unbreakable" mobieltje. De fabrikant - Sonim - had al een jaar geleden zo'n onbreekbaar ding geclaimd, waarop een BBC-reporter aantoonde dat dit niet klopte. Nu was er een nieuw model: je kon het tien verdiepingen naar beneden laten vallen; het kon een half uur onder water liggen; dezelfde verslaggever mocht proberen er een spijker doorheen te slaan als hij dat wilde. Het was echt onbreekbaar geworden.

De verslaggever hield het ding in een aquarium onder water en jawel: zelfs onder water ontving het een oproep. De verslaggever sloeg er vervolgens een paar keer  mee op de rand van het aquarium: het ding brak! De baas van de producent (of de importeur, dat was me niet duidelijk) lachte vrolijk mee.

Wat bewijst dit voorval? Volgens mij een oude wijsheid: het kan me niet schelen wat ze van me zeggen, als ze mijn naam maar goed spellen.
x