vrijdag 23 augustus 2013

Komkommertijd

De ministers en staatssecretarissen zijn terug van vakantie. Ze zijn al druk bezig met de begroting van volgend jaar en met de daarbij behorende bezuinigingen en lastenverzwaringen. Je zou zeggen dat dat voldoende nieuws oplevert, maar kennelijk is het ook nog een beetje komkommertijd; er wordt dus geschreven over personen en toestanden die volmaakt onbelangrijk zijn. Zo schrijft Het PAROOL over de kickbokser Badr Hari en zijn partner Estelle Cruijff. (Het PAROOL duidt haar aan als "zijn liefje".)

Ene Jens Olde Kalter heeft een boek geschreven over Badr Hari ("Badr, de harde werkelijkheid achter Badr Hari"). Dat maakt hem tot een soort expert. (Niet: "soort van", zoals tegenwoordig iedereen zegt. Dat is een Anglicisme, een letterlijke vertaling van "sort of".) Niet alleen de Telegraaf laat hem aan het woord, hij was recentelijk ook te gast bij Knevel & Van den Brink om zijn kennis van Badr Hari te spuien. Waarom K & vdB het noodzakelijk vonden die kennis met hun kijkers te delen is mij niet duidelijk geworden.

Als je het nieuws een beetje volgt, dan weet je dat Badr Hari ook buiten de boksring wel eens klappen wil uitdelen en die Jens vreest het ergste voor Estelle. In zijn boek vertelt hij over diverse vrouwen die dat aan den lijve hebben ondervonden. Is dit zijn, wat omslachtige, manier om Estelle te waarschuwen? Of denken hij en Knevel en Van den Brink dat er ook buiten kickbokskringen belangstelling bestaat voor de handel en wandel van dit stel? Die Jens wil zijn boek verkopen dus gaat enige free publicity niet uit de weg. Maar op welke manier past dit verhaal in het profiel van de EO?
x