dinsdag 7 oktober 2014

Nieuws

Toen ik in 1998 weer in Amsterdam ging wonen nam ik een abonnement op Het PAROOL. Ik had een abonnement op de Volkskrant, maar die was er nog niet als ik de deur uit ging naar mijn werk in Den Haag. En 's avonds een ochtendkrant lezen leek me niet zo slim.

Het PAROOL heeft me nooit erg kunnen boeien. Er stond veel in dat ik beschouwde als 'dorpsnieuws'. Zoals een bericht dat er gisteren in stond: Bij de Akersluis, in Nieuw-West, is vanochtend een auto in het water terechtgekomen. De bestuurder bleef ongedeerd en staat inmiddels aan de kant. De politie kan nog niet vertellen wat precies de oorzaak was van het ongeluk.

De automobilist wist zelfstandig uit de auto te klimmen. De politie heeft de opbergwerkzaamheden uit handen gegeven. Momenteel wordt de auto uit het water gehaald. Om die reden is de sluis voorlopig gestremd.

Wat moet ik (en de meeste Amsterdammers) met zo'n bericht? Ja, als je toevallig door die Akersluis had willen varen, was je wat opgehouden, maar die sluis ligt niet in een druk bevaren route. In Boerenkoolstronkeradeel is het al nieuws als een schoolkind met de fiets tegen een kliko rijdt en daarbij een schaafwond aan de knie oploopt, maar wil je het in Amsterdam interessant maken dan moet je toch met een bus tegen een tram rijden, waarna een traumahelicopter en diverse ambulances uitrukken.