zaterdag 1 september 2012

Bewust

Als ik Trouw moet geloven, ben ik geen "bewuste kiezer". Immers die krant heeft vandaag de volgende kop: Bewuste kiezer stemt op een van de 'constructieve vijf'. Dat zijn de vijf partijen van het Lenteakkoord. Al sinds de val van het huidige kabinet en de aankondiging van de verkiezingen van 12 september weet ik op welke partij ik moet stemmen. Daar heb ik namelijk wel eens over nagedacht.

'We' hebben weer iets van de Amerikanen overgenomen: socialisme gaan we een vies woord vinden. De Oostbloklanden, Cuba en Noord-Korea hebben aangetoond dat socialisme  nergens toe leid. Laat ons een voorbeeld nemen aan China. Daar hebben ze een (economisch) succes gemaakt van een combinatie van kapitalisme met een dictatoriale staatsstructuur. Daar hebben ze aan één partij genoeg. Daar hebben ze geen last van 'polariserende' partijen, die het vormen van een coalitie moeilijk maken.

Voor degenen die nog 'zweven': de PvdA is constructief. Laat je door Rutte en Wientjes niet wijs maken dat die partij socialistisch is. Ben je nog bewust ook.
x