woensdag 30 november 2016

INBREUK

Op de website van Elsevier las ik dat Jacques Monasch o.a. grenzen wil stellen aan ‘de inbreuk op onze normen en waarden’. Jacques is in ieder geval een optimist, want hij denkt met 'Nieuwe Wegen' meteen met minimaal twintig zetels in de Tweede Kamer te komen. Dat is, volgens de huidige prognose van de Politieke Barometer, meer dan alle andere partijen, met uitzonderimng van VVD en PVV.

Jacques gaat wel vissen in het zelfde vijvertje als de PVV, VNL en Forum voor Democratie. Nederland is klaar met het wegkijken van links bij integratie- en immigratieproblemen. Hij schrijft dat Nederlanders genoeg hebben van het buitensluiten van de burger.

Jacques wilde eerst partijleider van de PvdA worden en daarvoor knokken met Samsom en Asscher. Hij is natuurlijk een democraat in hart en nieren, dus hij eiste de mogelijkheid om het partijprogramma aan te passen. Wat de partijleden gezamenlijk hadden besloten wilde hij in zijn eentje veranderen. Ja, dan kun je beter je eigen partij oprichten. Dan heb je niet meteen echt veel tegenstanders.

Ik heb het idee dat er één man is, die niet blij is met het optreden van Jacques. Er schijnen nogal wat mensen te zijn die op Geert Wilders (willen) stemmen, maar daar niet openlijk voor uit durven te komen. Een aantal van hen zal volgend jaar maart misschien best durven zeggen: 'Ik denk dat ik op Jacques ga stemmen.'