vrijdag 11 maart 2016

KLEUREN

Een wervende tekst bij bol.com:
Kleurboeken voor volwassenen
Dat kleuren weer helemaal hip is, is je vast niet ontgaan. Maar wist je dat er elke maand nieuwe kleurboeken uitkomen? En dat er ook verschillende thema's zijn zoals mandalakleurboeken en zentanglekleurboeken? Wij hebben alle kleurboeken voor je op een rij gezet, laat je snel inspireren door het enorme aanbod!

Het was mij dus volledig ontgaan, waarschijnlijk omdat ik niet in hippe kringen verkeer. Ik kwam hierop omdat in de Volkskrant de volgende kop zag:
Luxe kleurpotloden zijn nauwelijks aan te slepen

Het is al bijna anderhalf jaar dé manier om, binnen de lijntjes, te onthaasten. Kleuren is gemakkelijk, zo is het idee, het herinnert aan een onbezorgde kindertijd waarin de klok nog geen levens regeerde.

Ik vond in mijn kindertijd kleuren al een zeer onboeiende bezigheid. Dus als ik al zou willen onthaasten, is het inkleuren van bestaande tekeningen niet de bezigheid die ik zou uitkiezen. Gaan volwassen mensen dat nou doen omdat ze het echt leuk vinden, of omdat het hip, 'the thing to do' is? Dan zijn er ook nog mensen die bereid zijn € 250,00 neer te tellen voor een kleurpotlodenset met wel 108 verschillende kleuren.

Je hoeft het echt niet bij kleurpotloden te laten. Bij www.kleurboek-voor-volwassenen.nl zag ik:

Stiften & pennen voor volwassenen

Naast kleurpotloden voor volwassenen worden stiften en pennen voor volwassenen steeds populairder. Het kleuren met stiften vereist een andere discipline op het gebied van kleuren en geeft een compleet ander resultaat. Vaak horen wij dat de afwisselen van het gebruik van potloden en stiften voor volwassenen erg leuk is. Bekijk gerust ons assortiment stiften voor volwassenen en kleurboek voor volwassenen eens.

Het zal niet lang meer duren of ze gaan ons vertellen dat het inkleuren van kleurboeken voor volwassen 'kunst' is: iedereen is kunstenaar. Ik ben gelukkig niet zo gauw geïnspireerd.