vrijdag 20 mei 2011

Einde

Op mijn website kun je al een paar dagen lezen dat morgen de wereld vergaat. Dat is niet helemaal juist. Morgen is het Dag des Oordeels, de dag dus, waarop de bokken van de schapen worden gescheiden. De wereld - en de rest van het heelal - vergaan pas op 21 oktober a.s. Het is mij niet geheel duidelijk waar wij, de achterblijvende bokken, mee te maken krijgen gedurende de komende vijf maanden. Er zal overigens morgen wel een gigantische aardbeving plaatsvnden.

Een groep Amerikaanse atheïsten, las ik in Het PAROOL, heeft in ieder geval een goed initiatief ontwikkeld. Zij kunnen zich voorstellen dat de gelovigen die wel in de hemel zullen worden opgenomen, zich ondanks alle blijdschap toch nog enige zorgen maken over de achterblijvende huisdieren. Een eerlijk is eerlijk: ze halen de gelovigen niet het vel over de neus. Voor een alleszins schappelijk bedrag van ongeveer 90 dollar zullen ze voor de dieren zorgen. Het aardige is bovendien dat de atheïsten zich beter dan de gelovigen realiseren, dat er al eens eerder een datum ongemerkt voorbij gegaan is, waarop er een einde aan de wereld zou komen. Wie nu de 90 dollar betaalt behoudt tien jaar het recht op verzorging van de dieren wanneer het echt zo ver zou komen. Dat geldt ook voor wereldeinden die door anderen dan christenen worden aangekondigd, zoals die welke volgende jaar rond de kerst moet plaatsvinden en door de Maya's schijnt te zijn vastgesteld.

Mocht je toch een beetje ongerust zijn, hier legt een andere gelovig christen uit, waarom je voorlopig nog rustig zelf voor je huisdieren kunt blijven zorgen.
x