zaterdag 9 januari 2016

ONDERZOEK

Ik neem direct aan dat één politieman in Keulen heeft geconstateerd dat een vluchteling zijn papieren verscheurde, "want hij zou toch weer nieuwe krijgen." Er zal vast ook één politieman een Syriëre hebben horen zeggen "dat hij door Frau Merkel was uitgenodigd." Wellicht zijn het meer politiemannen geweest die dat gezien en/of gehoord hebben. Intussen heb ik al heel wat nieuwsuitzendingen gezien, waarin hiervan melding gemaakt werd. Van die berichten zal ook heel vaak melding zijn gemaakt op Facebook en Twitter.

Ik wil maar zeggen: als je een bepaald bericht maar vaak genoeg hoort, ga je bijna vanzelf geloven dat de betrokken gebeurtenis veel vaker is voorgekomen dan feitelijk het geval was. Dus: 'al die vluchtelingen' doen maar.

O jé, ik hoor diverse lezers al denken: Evert is weer eens lekker politiek correct bezig! Stel je gerust. Ik begrijp wel dat mannen uit het Midden-Oosten een iets ander vrouwbeeld hebben dan 'wij', maar ik heb er geen enkel begrip voor dat zij 'onze' vrouwen lastig vallen of erger behandelen. Zij overtreden 'onze' wetten en dienen daarvoor de gepaste straf te krijgen.

Overigens is het mij opgevallen dat ik nog nergens aandacht besteed heb gezien aan een verklaring. De vluchtelingen met een Syrisch of Arabisch uiterlijk zijn hier al een tijdje in in diverse EU-landen. Waarom komen die er ineens op Oudejaarsavond toe bij het station van Keulen massaal vrouwen lastig te vallen?  En niet alleen in Keulen, ook in enkele andere grote steden in Duitsland, ook in Helsinki. Waarom nergens in Nederland? Het lijkt georganiseerd, maar door wie? Wordt dat nog onderzocht?