donderdag 16 mei 2019

SPORT

Het was HET nieuws van 14 mei: er zal weer een Formule 1 race gehouden worden in 2020 op het circuit van Zandvoort. Het wordt niet zo maar een Grand Prix, het wordt, las ik in het AD, de Heineken Dutch Grand Prix. (...) De organisatie wil dat de Dutch Grand Prix de duurzaamste ter wereld wordt, onder meer door optimaal gebruik te maken van het openbaar vervoer en de komst per fiets te stimuleren.

Over gotspe gesproken. De Formule 1 en alle andere Formules zijn gebaseerd op het totaal overbodig opmaken van benzine. Autoracen is een zeer vervuilende bezigheid. Motorracen trouwens ook. Het racen wordt ineens groen als je toeschouwers gaat stimuleren met openbaar  vervoer of fiets naar dit vervuilende evenement te reizen? De toeschouwers die naar Zandvoort reizen zijn autogekken. Autogekken verplaatsen zich met een auto.

De Grand Prix zal plaatsvinden in een festivalachtige setting, met activiteiten voor het hele gezin. Verschillende Nederlandse topartiesten hebben al toegezegd te willen optreden tijdens het evenement. Neem vooral je kinderen mee. Je kan ze niet vroeg genoeg leren dat het verpesten van benzine een spannende bezigheid is, vooral als er een Nederlandse coureur meedoet die in 2020 pas 23 jaar wordt. Red Bull geeft hem vleugels!

Het AD heeft als kop boven het artikel

‘GP Zandvoort moet herinnering voor het leven zijn’

Hoe jonger de kinderen zijn die je meeneemt, hoe langer ze kunnen nagenieten.