donderdag 3 maart 2011

Ultiem

"Het gaat niet om die paar minuten tijdwinst, het gaat om dat ultieme gevoel van vrijheid dat de Diederikken Samsoms van deze wereld ons maar steeds willen ontnemen." Dat schreef ene CM in een reactie op een artikel in Trouw over de de 130 km/u die je tegenwoordig op de Afsluitdijk mag rijden. (Het artikel ging over het verschijnsel dat men richting Friesland langzamer rijdt dan richting Noord-Holland.)

Dat 'ultieme gevoel van vrijheid' heb ik dus altijd gemist, maar om de een of andere gekke reden kan ik daar wel mee leven. En CM moet natuurlijk wel een beetje eerlijk zijn. Dat ultieme gevoel heeft zhij nog lang niet meegemaakt. Ik maak me namelijk sterk dat haar/zijn auto, zoals volgens mij de meeste auto's, ook de 200 km/u wel haalt. CM voelt zich immers pas helemaal vrij als zhij het maximale uit die auto kan halen, niet gehinderd door al die linkse 'Diederikken', die niet zullen aarzelen CM te knechten met geneuzel over emissiefactoren, geluidhinder en klimaat; evenmin gehinderd door al die watjes die 120 km/u snel genoeg vinden.

Ik heb wel een klein beetje medelijden met CM. Zhij is afhankelijk van een stukje techniek om het ultieme gevoel van vrijheid te bereiken, maar al die andere autobezitters, Diederikken, Marken, Geerten, Jobben, Jolandes, Maximen, noem maar op, zullen dat voorkomen.
x