maandag 27 april 2015

FEEST

Ik ben bepaald geen feestbeest, al bezoek ik wel eens een feestje. Afgelopen zaterdag was ik nog in Duivendrecht om de feestelijkheden bij te wonen t.g.v. de 70e verjaardag van een vriend, die ik al ruim 50 jaar ken. Vandaag komen er heel veel mensen naar Amsterdag om Koningsdag te vieren. Het PAROOL schreef: Tijdens Koningsdag zullen honderdduizenden mensen feestvieren in Amsterdam. Sinds 2005 is het aantal bezoekers aan de hoofdstad verdubbeld.

Toen ik na 23 jaar ballingschap in Den Haag weer terug was in Amsterdam, ben ik weer eens, op hun verzoek, met twee zussen en een schoonzus op Koninginnedag de stad in gegaan. Wat ik me vooral herinner was dat het nauwelijks mogelijk was je langs de grachten voort te bewegen. We zijn toen, op mijn voorstel, naar de Westelijke Eilanden gelopen, één van de mooiste stukjes oud Amsterdam, waar verder geen bezoeker te bekennen was.

Vandaag ga ik de deur niet uit. Ik ga mijn koffertje pakken voor een vierdaags bezoek, met Jan, Jan en Jan, aan Lochem en aanpalende slikken en zompen.