zaterdag 27 december 2014

2000

Het is ook weer de tijd van het jaar dat op Radio 1 de 'Top 2000' woedt. En eindelijk staat de Bohemian Rhapsody weer eens niet op nummer één. Ik denk niet dat ik nog zal meemaken dat dit nummer helemaal uit de Top 2000 zal zijn verdwenen. Ik ben nooit een liefheber van Queen geweest, dus wat mij betreft staat 'Hotel California' nu terecht boven Bohemian Rhapsody.

Ik zou overigens een ander nummer bovenaan plaatsen. Het staat elk jaar wel bij de Top 2000, dit jaar op 325. Het is 'The Weight' van The Band. Hier zie/hoor je het in de uitvoering tijdens 'The Last Walz', (het afscheidsconcert van The Band, dat verfilmd werd door Martin Scorsese) waarin meegezongen wordt door The Staples Singers Voor degenen die dat nog niet wisten: The Band is mijn favoriete popgroep. Ik heb al hun platen/dvd's en het is de enige groep, waarvan ik (in 1970 of '71) een live concert (in het Concertgebouw) heb bijgewoond.
Een goede runner up voor nummer één zou voor mij kunnen zijn 'While my guitar gently weeps'. maar dan in de uitvoering tijdens het Concert for Bangladesh (1970), waarin Eric Clapton zijn gitaar op een schitterende manier laat huilen.