woensdag 19 december 2018

KNIEËN

Ik had het idee dat het alleen nog in films en tv-programma's voorkomt. Een man die op zijn knieën gaat, een ring tevoorschijn haalt en zijn geliefde ten huwelijk vraagt. Zijn er ook nog mannen die hun a.s. schoonvader vragen of hij met het huwelijk kan instemmen?

Ik kom hierop door een bericht in het AD. De laatste dagen is Sophie Hillebrand weer veel in het nieuws vanwege haar nieuwe programma Liefde is ... . Het AD kon natuurlijk niet achterblijven en kwam met de volgende kop: Sophie Hilbrand blijkt al een jaar verloofd met Waldemar. Waldemar is natuurlijk de acteur Waldemar Torenstra.

Waldemar Torensta (Sic.) ging vorig jaar op zijn knieën voor de blondine. Dat deed hij op haar eigen verjaardag. De twee zijn al ruim 13 jaar samen en hebben twee kinderen: dochter Robin van negen en zoon Ravi van zes. (Onderstreping toegevoegd.)

Het voornemen van die twee om met elkaar te trouwen, na dertien jaar ongehuwd samenleven, geeft naar mijn idee precies aan wat de huidige status van het huwelijk is, niet veel meer dan een sociaal contract. Hoe ik over het huwelijk denk kun je hier lezen.

Ik heb Boukje nooit ten huwelijk gevraagd. Ik weet niet meer precies hoe het gegaan is, maar weet nog wel dat we op een gegeven tot de gezamenlijke conclusie kwamen dat het handiger zou zijn om te trouwen. Het zal wel duidelijk zijn dat ik mijn schoonvader niet om Boukjes hand gevraagd heb. We hebben op een gegeven moment medegedeeld dat we gingen trouwen.

Hoewel er in een al dertien jaar bestaande relatie niets verandert, vinden, naast het AD, NU.nl, Panorama, Libelle, de Telegraaf en Story het de moeite waard hiervan melding te maken. Is het niet fijn BN'er te zijn?