zaterdag 12 maart 2016

PROTESTEREN

Toen ik nog wat jonger was - en goed ter been - ging ik wel eens protesteren, vooral tegen kerncentrales en kernwapens. Ik heb einden gelopen, in de modder gekampeerd bij Dodewaard, traangas over me heen gekregen. Ja, toen moest je er nog wat voor doen!

Als je tegenwoordig meent ergens een misstand waar te nemen, maak je daar melding van op Facebook, kondig je aan welke actie je daartegen denkt te ondernemen en roep je anderen op steun te betuigen. Voor je het weet heb je genoeg steun verzameld voor een referendum.

Het dus dus heel makkelijk geworden om stem te geven aan je steun voor een actie. Een simpel klikje op je pc, tablet of smartphone is voldoende. Zo vonden meer dan 20.000 studenten het een prima idee tijdens de spits massaal gebruik te maken van de trein, om zo te protesteren tegen de plannen van de NS om ht treinreizen tijdens de spits door studenten  te ontmoedigen. In 'mijn tijd' zouden die studenten ook naar de stations zijn getogen, maar nu kwamen er in feite niet veel meer dan twintig van die ruim twintigduizend boze studenten opdagen. Protesteren is wel heel makkelijk geworden.