donderdag 19 april 2012

Dierenleed

Het is maar goed dat ik over een paar maanden niet mee hoef te doen aan de presidentsverkiezingen in de de VS, want ik zou echt niet weten of ik nu op Romney of Obama moest stemmen. Van Romney werd onlangs bekend dat hij in de jaren tachtig zijn hond mee nam op vakantie, een rit van twaalf uur, door hem op het dak van zijn auto te binden. Weliswaar heeft mevrouw Romney beweerd, dat de hond het geweldig vond om zo vervoerd te worden, maar welke hondenliefhebber zal, dit wetende, deze dierenbeul nog als president willen hebben?

Het zal wel duidelijk zijn dat het republikeinse campagneteam het niet liet zitten bij deze geweldige tegenslag en gelukkig hebben zij ontdekt dat Obama nog veel erger is: als tienjarig jongetje was hij op bezoek bij zijn opa in Indonesië. Daar heeft hij niet alleen sprinkhanen en het vlees van een slang gegeten, maar ook van een HOND. Veel erger kan het natuurlijk niet. Op 27 juni 2009 schreef ik hier al dat hij zelfs, ten overstaan van de ganse natie, een vlieg had doodgeslagen, wat hem kwam te staan op een berisping van de 'People for the Ethical Treatment of Animals': "We support compassion for all animals, even the most curious, smallest, and least sympathetic ones."

Wat doen wij het toch goed in dit kleine landje! Dankzij de Partij voor de Dieren zal het ritueel slachten worden afgeschaft. Dankzij de PVV hebben de 'animal cops' hun intrede gedaan. Unilever gaat de 'plofkip' afschaffen. Nu zit ik alleen nog te wachten op een rapport waaruit blijkt hoeveel onschuldige dieren (wormen, meikevers, mieren, misschien zelfs mollen en jonge haasjes) jammerlijk zullen verdrinken als een stukje Hedwigepolder en aanpalende slikken en zompen onder water worden gezet.

PS
Van vrijdag tot en met maandag zal ik hier geen Beggartalk plaatsen. Met Jan, Jan en Jan ga ik van de lente in Sevilla genieten. Kom toch elke dag maar even kijken, want het zou zomaar kunnen, dat Roel (uit Zoetermeer) de geest krijgt en hier gedachten en/of gevoelens tot uitdrukking brengt.
x