zaterdag 31 december 2016

NATIONAAL

Hadden we dat vorig jaar ook al, een 'Nationaal Aftelmoment'? Ik kan me dat niet herinneren, want als het er al was, dan lag ik al in bed, zodat ik al zou slapen als het jaarlijkse vuurwerklawaai zou losbartsen. Dat is me toen gelukt en als alles meezit zal me dat dit jaar ook weer lukken.

Is het de bedoeling van dat moment dat we ons allemaal - wij Nederlanders - één voelen, of zoiets? Sorry, hoor, dat voel ik niet. Onder die 17 miljoen Nederlanders zitten er teveel met wie ik me absoluut niet één wens te voelen. Sowieso niet met Geert W. en zijn volgelingen, die de 'Nederlandse Identiteit', wat daaronder ook verstaan mag worden ("van vreemde smetten vrij"?), zo belangrijk vinden.

Ik zal, denk ik, wel gaan kijken naar die MINDF*KC Special kijken, het teleportatie experiment. Teleportatie bestaat niet, maar het zal er best op lijken. Claudia de Breij ga ik opnemen. Ik verwacht er eerlijk gezegd niet veel van. Mooi dat er eindelijk eens een vrouw op dat tijdstip is, maar ik zou liever Paulien Cornelisse gezien hebben.

Prettige avond allemaal!