donderdag 26 maart 2020

GELOOFWAARDIG


Nadat haar zoontje Danny is omgekomen bij een tragisch verkeersongeval, stort Tina Evans zich volledig op haar werk. Totdat een jaar later op Danny's schoolbord de woorden NIET DOOD verschijnen. Is het een zieke grap, het tastbare bewijs van haar eigen onderbewustzijn of iets heel anders? Tina begint een zoektocht naar de waarheid. Maar telkens wanneer de oplossing aan het licht dreigt te komen, worden mensen op brute wijze vermoord. De waarheid is zo angstaanjagend en gevaarlijk dat ze misschien maar beter verborgen kan blijven... 'Spanning en romantiek, glitter en glamour, beklemmende situaties, hoop en wanhoop, gruwelijke moorden, een onbekende en ongrijpbare tegenstander, slopende avonturen in bergen en woestijnen, jagen en vluchten, het is allemaal aanwezig in deze vaardig geschreven thriller.'
Bij   bol.com lees je deze samenvatting van de (vertaling van) het boek The Eys of darkness van de Amerikaanse horrorschrijver Dean Koontz. Ik heb een aantal boeken van Koontz, maar dit niet.

Het boek verscheen in 1981, bijna 40 jaar geleden. Je mag het het dus opmerkelijk noemen dat in dit boek de uitbraak van het coronavirus wordt beschreven. Op het internet circuleert een tweet, waarbij de pagina uit de Engelse versie van het is gevoegd waarin dit beschreven wordt. Zelfs de stad Wuhan wordt genoemd. Koren op de molen van 'complotdenkers': rampen worden vaak veroorzaakt door duistere organisaties, niet zelden de overheid.

Mocht je dit verhaal tegenkomen een het geloofwaardig vinden, lees dan ook even dit.