dinsdag 20 juni 2017

ZOMER

Het is een mooi zomers weekje. Het is bepaald niet voor het eerst dat we zo'n zonnige week beleven. Je moet wel heel jong zijn wil dit echt voor jou de eerste keer zijn.

Velen van ons zitten ondanks dat mooie zomerse weer toch een groot deel van de dag binnen, omdat ze nu eenmaal moeten werken. Dat zal voor de meesten van hen ook niet de eerste keer zijn.

Wie overdag in een warme omgeving aan het werk is, zal vast af en toe wel bedenken waar zhij na afloop van het werk enige verkoeling kan vinden. Bij Het PAROOL zijn ze er kennelijk van overtuigd dat de meeste Amsterdammers geen idee hebben op wat voor soort plaatsen ze de gewenste verkoeling kunnen vinden en waar die plaatsen zijn. Dus:

Hier vier je het zomerse weer: van terras tot pierenbad

Terras en pierenbad zijn maar twee van de mogelijkheden die de krant noemt. Er zijn twaalf plekken waar je in open water (gecontroleerd door Waternet) kunt zwemmen en uiteraard diverse zwembaden. Zonder dat verhelderende artikel in de krant was je natuurlijk nooit op het idee van zwemmen gekomen.

Buiten eten (barbecueën dus) als je geen tuin hebt, kun je in een park doen, maar dat mag lang niet overal: in sommige parken mag het helemaal niet, in andere parken alleen op speciaal aangegeven plekken. In het Amsterdamse Bos en in het Rembrandtpark mag je gelukkig overal je vlees ritueel verbranden.

Op de website van de krant vind je ook een kaart waarop zwemplaatsen, terrassen en barbecueplaatsen zijn aangegeven. Erg volledig is die kaart niet. Ik heb even de omgeving waar ik woon (X) uitgelicht.


Geen terras te bekennen. Toch zijn er binnen een straal van 500 m diverse terrassen te vinden. Iets verder, een kilometer of drie, is aan de Nieuwendammerdijk het terras van het in heel Amsterdam wereldberoemde café Het Sluisje, waar je ook best aardig kunt eten.