vrijdag 21 juni 2019

LEUTEREN

Heerlijk is dat, wakker worden in je eigen huis in je eigen bed. Dat is al lekker als je thuiskomt na een vakantie, waarin je voornamelijk op de grond heb liggen slapen in een klein tentje. Dat is nog lekkerder na een week verblijf in een verpleeghuis. Ik hoef niet nog twee uur te wachten voor ik een kopje thee krijg en dan ook nog, naar mijn smaak, vrij slappe thee. Thuis drink ik thee uit een bierpul, waarin ik een zakje hang voor een hele pot. Dat zakje laat ik minimaal vijf minuten hangen. Op z'n Engels komt daar ook melk bij.

Uiteraard werd ik ook de afgelopen nacht weer twee keer wakker, maar ik hoefde niet mijn bed uit om, zittend op een stoel, naar een film of serie bij Netflix te kijken. Dat kan nu ook weer bij 'Movies en Series' van Ziggo, maar dat heb ik niet gedaan. Na een paar minuten pijnloos liggen sliep ik weer in.

Ik weet niet goed meer wanneer de pijn in mijn versleten heup in alle ernst begon, maar toch zeker wel een jaar of twee geleden. Kunnen ze niet meteen daarna een nieuwe heup aanbrengen? Wat eenmaal aan het slijten is,wordt bij verder gebruik echt niet beter. Ik hoop daar aan te denken als, onverhoopt, ook mijn linker heup klachten gaat vertonen.

Ik blijf klagen. Eenmaal thuis viel het me gisteren op dat ik bij het lopen veel meer pijn in mijn rechter bilspier had dan voorheen. Ik was er al vrij gauw achter waarom: door al het gedoe rond het naar huis gaan had ik gisteren tot ruim in de middag noch paracetamol, noch tramadol geslikt. Dat zal ik nog wel een tijdje blijven doen. Het gaat nu vooral om pijn in de spieren, maar die zal na een aantal weken flink oefenen ook wel verdwenen zijn.

Maandagmiddag komen een ergo- en fysiotherapeut langs om nog eens goed te kijken hoe ik mij het beste en veiligste in en rondom mijn huis kan redden. Dat zal ze, vermoed ik, geen reden tot ongerustheid geven. Ik heb gisteren ook al weer wat boodschappen bij AH gedaan. Vandaag ga ik naar Jumbo, want ik moet toch naar mijn apotheek daar vlakbij.

Vandaag is de laatste dag zijn dat ik uitgebreid over mijn fysieke toestand schrijf. Vanaf morgen ga ik gewoon weer leuteren over ditjes en datjes.