zondag 19 april 2020

DICHTBIJ

"Dan komt het wel heel dichtbij." Dat hoor je wel eens zeggen als mensen iets vervelends meemaken, wat tot voor kort, althans naar hun idee, alleen ver van huis gebeurde, bijvoorbeeld een buurman of -vrouw wordt plotseling door een ambulance vaan huis gehaald die met sirene en zwaailichten vertrekt. Tegenwoordig denk je al gauw aan corona.

Nee, dat heb ik niet meegemaakt. De twee buurvrouwen  met wie ik het halletje bij de lift deel verkeerden gisteren zo te zien nog in goede gezondheid. Ik heb het over een plofkraak.

Ik ging om elf uur boodschappen doen. Bij de ingang van het winkelcentrum was een  stuk afgezet met rood-witte linten en er stond op een punt waar je niet eens mag fietsen een aantal auto's. In het journaal van 12:00 uur werd gezegd dat er een plofkraak  had plaatsgevonden in Amsterdam-Noord. Dat is al redelijk dichtbij, maar dan wil ik meer weten. Enig googelen bracht mij bij Het Parool. Bij een geldautomaat van de Rabobank op het Buikslotermeerplein in Noord heeft in de nacht van zaterdag op zondag een plofkraak plaatsgevonden.  

De plaats delict

Zo'n plofkraak, die plaats vond rond half vier vannacht, moet toch een behoorlijke klap geven. De afstand van mijn slaapkamer, die aan de straatkant ligt, tot de bank is 150 meter. Ik heb er totaal niets
van gemerkt. De twee krakers, 19 en 23 jaar oud, waren niet zo handig. Ze vluchtten op een scooter, maar kwamen ten val. Na een korte achtervolging werden ze gearresteerd.