maandag 9 januari 2017

VALENTIJN

Denk je dat dat gezeik over de gezelligheid die al die eenzame oudjes recentelijk hebben moeten missen wel voorbij is, lees je in Het PAROOL: Niks erger dan alleen thuis zitten rondom Valentijnsdag. Het duurt nog ruim een maand (Valentijnsdag valt op 11 februari), maar het is kennelijk nodig de alleenstaande ouderen nu al vast in te peperen dat ze weer een paar eenzame dagen tegemoet gaan. Dagen, waarop het voor alle anderen allemaal rozengeur en maneschijn zal zijn.

Maar Goddank, er is nog Ontmoetingsplek De Nieuwe Poort. Die organiseert (al voor de negende keer) een speciale Valentijnsdag om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken en een gezellige middag te bezorgen. Voorgaande jaren koppelde De Nieuwe Poort 150 ouderen en jongeren aan elkaar en nam ze mee varen, bowlen of op rondleiding door een museum.

De middag begint met een ontmoetingslunch, waarna er door de organisatie koppeltjes worden gevormd. Die koppeltjes kiezen vervolgens samen een activiteit. Dit jaar wordt er wederom gevaren en krijgen de valentijnsduo's een rondleiding door de Heineken Experience.

Volgens mij zijn er meer dan 150 eenzame ouderen in Amsterdam, dus de meesten moeten toch zichzelf maar zien te redden. Als ik al eenzaam was, quod non, zou ik er overigens niet aan moeten denken meegesleept te worden naar een bowlingbaan of de Heineken Experience. Laat mij op Valentijnsdag maar lekker eenzaam zijn. Hoewel ... Voor de valentijnsdag hoeven de ouderen niets te betalen. De organisatie vraagt de jongeren de rekening (€15) 'lady of gentlemanlike' te voldoen. Ben ik nou een dief van mijn eigen portemonnee als ik niet mee wil doen?