zaterdag 26 oktober 2019

CELEBRITIES

Elke vrijdag belicht Aaf Brandt Corstius (in de Volkskrant) twee opmerkelijke celebritynieuwtjes. Deze week over: Martien Meiland en Marco Borsato.

Ik heb niets met celebrities, met name niet van het type BN'ers die hun bekendheid te danken hebben aan de media.Van die Meiland had ik nog nooit gehoord, totdat ik vernam dat hij die Televizier Ring had gewonnen. Ik kijk vrijwel nooit naar programma's van de commerciële zenders en zogenaamde realatyprogramma's zijn al helemaal niet aan mij besteed.

Ik ben geen regelmatig lezer van de Volkskrant. Nadat ik van dat artikel had kennisgenomen en het ook nog eens gelezen had, vroeg ik me af waarom een zichzelf respecterende kwaliteitskrant een (naar ik aanneem) zichzelf respecterende journaliste/columniste zich één maal per week bezig laat houden met nieuwtjes over personen en zaken, waaraan uitgebreid en veel dieper gaand aandacht besteed wordt in bladen als Story en Privé.

Kijk, dat de Story uitgebreid rapporteert over een buitenechtelijke relatie van Marco Borsato ligt voor de hand. Smullen, voor de liefhebbers. Maar wat is voor de Volkskrant en Aaf de motivatie om nog eens uitgebreid in te gaan op de zo boeiende melding van de uitspraak van Marco in de Story: 'De pizza van mijn vader stonk, maar was heerlijk!' Gaan we het de volgende keer hebben over Marco's waardering voor de snert van Iris Hond (de zijrelatie) die veel lekkerder is dan die van Leontine (zijn wettige echtgenote). Gelukkig heeft Aaf ook een diepe wijsheid van Leontine te melden die ze optekende bij Instagram: 'Liefde 'hoeft niet perfect te zijn, zo lang het maar echt is'.