maandag 19 januari 2015

Ongelovig

Voor het eerst is het zover: Nederland telt meer ongelovigen dan gelovigen. Iets meer dan 25 procent van de bevolking is atheïst, terwijl 17 procent gelooft in het bestaan van God. Het gros, zo'n 60 procent, zit tussen godsgeloof en ongeloof in. (...) Agnosten zeggen niet te kunnen weten of er een God dan wel iets als een hogere macht of kracht bestaat. Dat schreef Trouw zaterdag.

Ik ben er nog altijd niet helemaal uit of ik nu een ongelovige of een agnost ben. Ik ben geneigd te zeggen dat er volgens mij geen god en evenmin een leven na dood bestaat, al zingt Freek de Jonge dat ik wat dat laatste betreft ongelijk heb:Anderzijds: zoals gelovigen niet kunnen bewijzen (al zeggen ze soms van wel) dat er een opperwezen bestaat, kan ik niet bewijzen dat zo'n opperwezen niet bestaat. Dus als ik consequent ben  noem ik mezelf agnost.

Ik zeg dus wel eens dat er geen god en hiernamaals zijn, maar dat ik na mijn dood best prettig verrast wil worden.

And now for something completely different:
Ik heb AH.nl het een en ander laten bezorgen. Ik kreeg daar acht zgn. kristalzegels bij, maar ik spaar nooit zegeltjes van welke aard. Als je in die zegeltjes geïnteresseerd bent, laat me dat dan even weten.
(Klik op mijn profiel rechtsboven en je ziet mijn e-mailadres.)

Update (9:58 uur
Ik heb de zegels inmiddels aan iemand toegezegd.