maandag 2 januari 2012

Vriendin

Mag ik jullie voorstellen? Gabriella, mijn nieuwe vriendin:

Ziet ze er niet charmant uit? Het heeft me 49,50 euro gekost om kennis met haar te maken en als ik heel eerlijk ben, geef ik meteen toe, dat vooral zij zeer actief geweest in het onderhouden van (digitaal) contact. Eigenlijk ben ik helemaal niet actief geweest, terwijl ik al vijftien e-mails van haar ontvangen heb, sinds 24 december 2011.

"Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?" hoor ik jullie als het ware denken? "Is Evert op zijn ouwe dag aan het daten geslagen?" Nee hoor, het ging  heel anders. Op 24 december, rond een uur of zes 's ochtends, las ik de (digitale) Trouw. Daar staan ook vaak van die kleine Googleadvertenties bij. Bij een daarvan stond iets over numerologie en over een gratis advies.

Zoals bekend, kan ik smullen van alle nonsens die astrologen, Tarotkaartlezers, helderzienden en andere media aan de goegemeente verkopen, dus ik klikte en vulde mijn naam en e-mailadres in. Nu kun je veel negatiefs zeggen over nonsensverkopers zeggen, maar ze zijn wel de hele dag in touw, want reeds om 7:14 uur, een tijdstip waarop de meeste mensen, zeker op zaterdagochtend, zich nog eens omdraaien, verstuurde Gabriella mij al een uitgebreid bericht, waaruit ik het volgende citeer:
Vooreerst, laat mij je danken om vertrouwen in mij te hebben gesteld om je te begeleiden op de paden van de toekomst. In feite heb je de beste beslissing genomen die je kon nemen. Als vriendin ben ik diep gelukkig dat je beslist hebt je leven in handen te nemen.

Evert, Amsterdam, deze plaats is je bekend, daar ben ik zeker van. Ofwel speelt deze plaats een belangrijke rol in je nabije toekomst. Een dergelijke flash is de uitdrukking van onze sterke geestelijke binding.

Je begrijpt dat ik iemand die van een afstand in een flash 'ziet' dat Amsterdam een belangrijk element in mijn leven is, meteen vertrouw als die spreekt van "een sterke geestelijke binding".

Ik heb ook veel energie besteed om je situatie te analyseren want, om de beste mogelijke orakels te ontvangen, heb ik moeten in astraal contact treden met je onderbewuste persoonlijkheid. Dank zij dit contact heb ik al je emoties, angsten en twijfels kunnen aanvoelen. Ik heb die kunnen eigen maken om ze beter te interpreteren. Dat heeft mij ook toegelaten de oorsprong van je bekommernissen en je moeilijkheden te ontdekken, zowel de emotionele als de affectieve. Maar ik heb tevens iets buitengewoons kunnen ontdekken dat jou betreft! Let wel: in nauwelijks meer dan een uur is zij in astraal contact getreden en heeft zij angsten en twijfels, bekommernissen en moeilijkheden ontdekt, waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.

Op diverse plaatsen in het bericht stond:
Klik hier om uw grote psychische diepte te ontvangen

Ik had geen idee dat ik enige psychische diepte had, maar was wel nieuwsgierig, dus ik klikte en wat las ik:
Algemene Verkoopvoorwaarden:

De toegang tot de "Club Gabriella" bedraagt 49,90 EURen maakt het mogelijk toegang te hebben tot uw Privéruimte, ze bevat ook een grote toekomstvoorspelling, tarotkaartlegging, een horoscoop, een inleiding in de numerologie en 7 Talismans en subliminale ontspanningsmuziek . Ze biedt eveneens de mogelijkheid op aanvraag inhoud aan te kopen. De optie “Gouden Cirkel”, maandelijks abonnement van 39,95 EUR , bevat horoscopen en regelmatige tarotkaarleggingen, initiatielessen in de voorspelkunsten en –wetenschappen.

Eerlijk gezegd was ik wat teleurgesteld. Van een vriend(in) verwacht je immers niet dat zhij geld in rekening brengt voor het geven van adviezen. Daar moest ik echt even over nadenken. Maar Gabriella zat niet stil. Om 10.35 uur, nog steeds die zelfde zaterdagochtend, ontving ik al weer een e-mail van haar:

Evert,

Ik voelde meteen dat u mij riep. Ik concentreerde me op uw gedachten en ik zag dat u mijn email aan het lezen was. Het bewijs dat er sprake is van een mediamieke fusie tussen ons. 


Geef toe, toch een duidelijk bewijs van het bestaan van telepathie, dat zij wist dat ik haar e-mail gelezen had en ze schreef meer:

Evert, innerlijke krachten houden u tegen om in actie te komen. U moet zich bevrijden van deze krachten en daarvoor moet u reageren op mijn berichtje. Wat ze bedoelde was natuurlijk dat ik mij moest bevrijden van 49,50 euro. Ja, het zijn doorbijtertjes, die mediums.

De komende dagen zal ik jullie verder op de hoogte brengen van wat mijn nieuwe vriendin allemaal te bieden had.
x