dinsdag 16 juni 2009

Boodschap

In 2005 woonden in Europa (dus niet alleen in de Europese Unie) 53 miljoen moslims. We nemen het ruim, dus laten we eens aannemen dat het er nu 60 miljoen zijn. Het totaal aantal inwoners van Europa bedraagt ruim 594 miljoen mensen. Dat betekent dat nog geen 10% van de Europese bevolking moslim is.

Afgelopen zaterdag werd Geert Wilders geïnterviewd door de Deense tv. (Het interview - in het Engels - is te zien op YouTube.) Hij heeft het over 50 miljoen islamitische inwoners nu. In de Volkskrant lees ik: Alle moslims in Europa die problemen veroorzaken, moeten worden uitgezet en van hun nationaliteit beroofd. Het gaat daarbij om 'miljoenen, tientallen miljoenen' mensen. PVV-leider Wilders heeft dit zaterdag gezegd in een interview voor de Deense televisie. Dat heeft hij dus inderdaad gezegd. Onder die, volgens Wilders, 50 miljoen zijn er dus tientallen miljoenen die problemen veroorzaken. Tientallen, meervoud, is minimaal twee tientallen. Dus minimaal 20 miljoen moslims, 40% van het totaal, veroorzaken problemen en daar heeft Wilders een oplossing voor.

Wilders heeft 'een heel duidelijke boodschap' voor de moslims in Europa. 'Als je je aan de wet houdt, aan onze waarden, dan ben je erg welkom om te blijven en zullen we je zelfs helpen.' Maar zo niet, als je een misdaad begaat, als je begint te denken over jihad en sharia, dan is er maar één oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg, dan kun je je koffers pakken en we zullen je je nationaliteit ontnemen. Het is een rode lijn: als je die overschrijdt, sturen we je dezelfde dag terug.' Europa moet dus minimaal 20 miljoen moslims terug sturen naar het land waar zij of hun (groot)ouders vandaan kwamen. Ze zijn al terugsturenswaardig als ze beginnen te denken aan de sharia. Dus stel je voor: Razzouk heeft net zijn hbo-studie afgerond en heeft vakantie. Hij doodt de tijd en schrijft ergens op een forum: "Ik zou met mensen van mijn leeftijd willen praten over de mogelijkheid hier in Nederland volgens de sharia te leven." De 'denkpolitie' (lees '1984' van George Orwell daar nog eens op na) grijpt direct in en nog dezelfde dag zit Razzouk op het vliegtuig naar Marokko.

Uiteraard herhaalt Wilders in het interview dat een groot deel van de criminelen een moslimachtergrond heeft. Ik schreef daarover al op 8 juni jl. Toen gaf ik ook al aan dat die criminaliteit niet samenhangt met de etnische, maar met de sociale achtergrond en omstandigheden.

Wilders kan ook niet nalaten te wijzen op het hoge geboortecijfer onder moslims. In mijn jonge jaren werd in protestantse en niet-gelovige kringen nog al eens gewezen op het hogere geboortecijfer in rooms-katholieke kringen. Nederland zou steeds meer 'verroomsen'. Over die vrees hoor je tegenwoordig niet zo veel meer. Als ik het goed heb, is er een samenhang tussen welvaart en gezinsgrootte: toenemende welvaart leidt tot kleinere gezinnen. Het lijkt me niet helemaal onwaarschijnlijk dat dit ook geldt voor moslims.

In oktober 2007 maakten moslims, volgens het CBS, 5% van de Nederlandse bevolking uit. Laat dat nu 7% zijn. Geert Wilders bleek bij de Europese verkiezingen 16,9% van het volk achter zich te hebben en hij verwacht er nog veel meer bij te krijgen. Waar is hij nou zo bang voor? Maar goed, Wilders voorziet "over enkele tientallen jaren" een verdubbeling van het aantal moslims in Europa. ("It will be doubled in a few decades", zei hij in het interview.) Dan maken ze dus tegen de twintig procent van de bevolking van Europa uit. Dat is vrij veel, maar ik zie nog niet zo gauw dat die, tegen de wens van 80% van de bevolking in, erin zullen slagen de sharia in te voeren, homofielen van het dak te lazeren, de emancipatie van vrouwen stop te zetten, eerwraak en vrouwensbesnijdenis goed te praten en steden en dorpen vol te pletteren met moskeeën. Als over enkele tientallen jaren, laten we zeggen: 2040, in Nederland 20% van de Nederlandse kiezers uit moslims bestaat en die stemmen allemaal op een moslimpartij, dan krijgt die 30 zetels in de Tweede Kamer. Wilders, inmiddels 77 en de nestor van de Tweede Kamer ( 'Oude Geert' wordt hij door de parlementaire pers genoemd) en nog altijd kampioen van het vrije woord, begeeft zich naar het spreekgestoelte nadat premier Farshad Bashir (50, SP) de regeringsverklaring heeft uitgesproken. "Het is een schandaal, meneer de voorzitter, dat deze coalitie van SP, VVD, CDA en PvdA, zich geroepen voelde, in flagrante tegenspraak met onze democratische traditie, een cordon sanitaire rond de grote winnaar van deze verkiezingen te vormen."
X