donderdag 7 maart 2019

GEDROOMD

Waarom vind ik zaterdag de minst leuke dag van de week? Omdat Matthijs van Nieuwkerk dan niet op tv te zien is. Errug, toch? Maar wat lees ik tot mijn grote vreugde in Het PAROOL? College Tour komt (komend voorjaar) terug bij NPO 1. En al heeft Twan Huys weer tijd genoeg, hij gaat de komende College Tour miet presenteren.

Het lukte de NPO (...) dé gedroomde nieuwe presentator over te halen in Huys' voetsporen te treden: Matthijs van Nieuwkerk (De Wereld Draait Door).

Waarom is Matthijs de "gedroomde"  presentator? Om de een of andere reden vinden veel mensen dat hij DWDDrrrrryes heel goed presenteert. Dat is, dacht ik, toch een heel ander 'format'? Er zijn meerdere gasten in één show en er is altijd een sidekick, ook wel tafelheer of -dame genoemd. In College Tour is maar één gast en een zaal vol studenten/sidekicks.

Ik zeg het nog maar weer eens: RTL vond destijds, na de teleurstellende Humberto Ran , dat Twan Huys de gedroomde nieuwe presentator van RTL Late Night was. Die deed het immers zo goed bij Nieuwsuur. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Nu maar afwachten wat de kijkcijfers van de nieuwe College Tour worden.