zondag 25 december 2016

DINER

Vanavond ga ik, zoals elke dag, eten. Het is Eerste Kerstdag, dus dan heet het etensmaal, al of niet met spekjes, 'Kerstdiner'.

Ik wijk dit jaar van een traditie af: ik eet geen boerenkool met worst. Ik eet hachee. Ik heb het mezelf wel gemakkelijk gemaakt. Ik heb bij AH gesneden uien gekocht en een pak kant en klare aardappelpuree. Ik eet bij de hachee niet de traditionele rode kool en stukjes appel, maar spruitjes, die al schoongemaakt waren. Ik ga ze wel zelf koken. De hachee heb ik grotendeels vannacht gemaakt. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar het betekent dat ik gistermiddag al alle ingrediënten in de slowcooker heb gedaan en dat ik die op de stand 'laag' heb aangezet net voordat ik naar bed ging. Ik heb wel zelf de (Ierse) runderlap in hapklare brokken gesneden.

Kerstmis zegt me helemaal niets, maar als je jezelf niet kietelt lach je nooit, dus vandaag gebruik ik ook een desert, te weten een chocolademousse (van Almhof). Het geheel sluit ik af met koffie en en glaasje Armagnac. Ik  zal proberen mezelf in toom te houden en enige tijd met die Armagnac te doen, in ieder geval tot in het volgend jaar.

Voor wat het waard is: prettige Kerst- (of Feest)dagen!