woensdag 20 september 2017

SPEELGOED

Je zult mij niet horen zeggen dat Kim Jong-un het schoolvoorbeeld is van een zich verantwoordelijk gedragend staatshoofd. Maar is zijn tegenstander nu een haar beter? Als president van het machtigste land ter wereld moet je toch net iets meer en beter kunnen doen dan voor het front van de wereld, de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, roepen dat je je tegenstander zult vernietigen,als die zich niet weet te gedragen.

Juist als je de sterkste bent, kun je ook de verstandigste zijn en gewoon aanbieden om eens om de (onderhandelings)tafel te gaan zitten. Worden de  VS er minder of slechter van als ze besluiten allerlei sancties tegen Noord+Korea op te heffen, zodat de bevolking daar weer een enigszins normaal leven kan leiden, met o.a. voldoende voedsel?

Op 14 juli, de Franse nationale feestdag. bezocht Trump zijn Franse collega en was hij getuige van de traditionele militaire parade op de Champs-Élysées. Daar was hij zo van onder de indruk dat hij medewerkers heeft opgedragen te kijken naar de mogelijkheden zo'n  parade ook in Washington te organiseren. The Guardian schreef: In typical Trump fashion, the president said he wants the parade to be bigger and better than the one he saw in France.

Moeten wij blij zijn bondgenoot te zijn van een president die zich gedraagt als een schooljongetje dat het mooiste speelgoed wil hebben?