zondag 27 mei 2012

Sharia

In Trouw las ik dat afgelopen vrijdag vertegenwoordigers van 'Sharia4Holland' op de Dam in Amsterdam actief waren. De Sharia4Holland streeft naar de invoering van de sharia (islamitische wetgeving) in Nederland. Ook is er een Belgische tegenhanger: de Sharia4Belgium. Het Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de uitspraken die op de Dam gedaan werden. De PVV stelt Kamervragen.

Veel mensen slaat de schrik om het Hart als ze aan de Sharia denken. Ze zien afgehakte ledematen, stenigingen, onderdrukking van vrouwen en nog veel meer vreselijke dingen. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets hier ooit zal gebeuren. Zulk soort mensen moet toch meteen het zwijgen opgelegd worden? Ze misbruiken de democratie om die democratie te zijner tijd, als ze de meerderheid zouden krijgen, om zeep te helpen.

Ik maak me geen moment zorgen om die Sharia4Holland. Ik geloof dat zo'n zes procent van onze bevolking momenteel islamitisch is. Als die allemaal zouden stemmen op een eventuele politieke partij die vóór de invoering van de Sharia is, zouden ze met wel 9 of 10 mensen in de Tweede Kamer komen. Dat lijkt me wat weinig om radicale hervormingen van ons staatsbestel te bewerkstelligen. Ik denk ook nog eens dat lang niet alle moslims op zo'n partij zouden stemmen.

Het is echt niet altijd de godsdienst, of wat voor geestelijke stroming dan ook, die tot ellende leidt. De Syrische president Assad en de kliek om hen heen die al jaren aan de macht is zijn geen radicale moslims, maar Alawieten, die de meest vrijzinnige stroming binnen de islam vormen. Het zijn mensen die de macht hebben en die macht graag willen houden. In ons land hebben we die macht altijd netjes verdeeld. Laten we dat maar zo houden. Ondertussen mogen Geert Wilders en Sharia4Holland zeggen wat ze willen.
x