maandag 3 oktober 2011

Uitpakken

Inmiddels zit ik nu een weekend tussen de verhuisdozen. Straks komen de hulptroepen. Ik heb al het een en ander uitgepakt en omdat ik het niet heb ingepakt sta ik steeds weer versteld over spullen waarvan ik niet (meer) wist dat ik ze had en waarom ze ooit aangeschaft waren. Veel van die spullen zijn bedekt met een waas van teer en nicotine: er zal nog heel wat (af)gewassen moeten worden. Een deel van de Lundiakasten zal ik als servieskast gaan inrichten, voor zover je het zooitje ongeregeld dat ik als koppen en schotels en glazen heb 'servies' kunt noemen.

Gisterochtend ontdekte ik dat zich aan de periferie van het winkelcentrum, waar ook AH zit, twee brasserieën bevinden, gescheiden door een kapperszaak. Bij één daarvan heb ik tijdens het nuttigen van een vlamtosti (kaas en pittig gehakt) en een cappuccino de menukaart bestudeerd, waarop het enige bijzondere de 'salade niciose' was. Zodra ze ook een salade niçoise in de aanbieding hebben, ga ik er misschien een keer heen.


Het was trouwens aardig druk op de terrassen. Alleen dat bij het aanpalende Multivlaai was onbezocht. Daar zullen ze me nooit zien: toen ik nog werkte hadden veel collega's de gewoonte op hun verjaardag op multivlaai te te trakteren,terwijl een van de beste banketbakkers van Den Haag dicht in de buurt was en graag wilde bezorgen. Die vlaaien kwamen me op een gegeven moment de neus uit. Een Limburgse (banket)bakker zou zich er, vermoed ik, dood voor schamen.

De AH is overigens beduidend groter dan die welke ik de afgelopen dertien jaar frequenteerde. Het zal wel even duren voor ik de hele lay-out in mijn hoofd heb en thuis een boodschappenlijstje kan maken in de volgorde van de kortste route kan maken.
x