zondag 16 augustus 2015

WONEN

Dit vond ik een leuke kaart. Je kunt daarop zien waar mensen in Amsterdam graag (blijven) wonen. Het aardige is dat het niet gaat om gegevens per buurt, maar per blok. Ik vond het toch wel opvallend dat mensen (gemiddeld) langer in Zuid en Noord blijven wonen, dan in het Centrum.

Het artikel in Het Parool dat over deze kaart gaat, geeft niet aan waarom het ene blok populairder is dan het ander. De woningen in het centrum zijn natuurlijk oud, dus veel liften zul je er niet tegenkomen. Ik kan me voorstellen, dat wanneer je wat ouder wordt, je gaat uitzien naar een woning in een ander stadsdeel waar een lift beschikbaar is. Ik woonde wel niet in het centrum, maar zo ben ik wel in Noord terecht gekomen, al had dat net zo goed Nieuw Sloten kunnen worden, als daar toen een gelijksoortige woning voor de zelfde huur beschikbaar zou zijn geweest.

Het 'blok' waarin ik woon

bestaat grotendeels uit één flatgebouw. De mensen wonen er gemiddeld 13-18 jaar. Ik kan me heel goed voorstellen dat, wanneer ik daar fysiek toe in staat ben, ik die 13 jaar wel haal. Ik zie voorshands geen enkele reden, waarom ik nog een keer zou gaan verhuizen.