woensdag 17 september 2014

Benieuwd

Er zijn mensen die verslaafd zijn aan het luisteren naar de berichten van de alarmcentrales die je aan de telefoon krijgt als je 112 belt. Ik heb het dan over de berichten die de centrale stuurt naar politie, ambulancediensten en brandweer. Toen ik negen jaar geleden in het ziekenhuis verbleef met een gebroken enkel, deelde ik enkele dagen de kamer met o.a. een man die de godganse dag zijn scanner aan had staan, om niets van al die berichten te missen. Gelukkig had je toen nog een ruimte binnen het ziekennhuis waar je mocht roken en daar bracht ik dus het grootste deel van de dag door.

En wat blijkt? Tegenwoordig is er ook een website waarop je activiteiten van de hulpdiensten kunt volgen. Daar kun je lezen: "Ook zo benieuwd wat er allemaal in jouw stad, dorp, buurt of straat gebeurt? Wat waren die sirenes die ik net langs hoorde komen?" Bij toeval was ik ooit wel eens op die site terecht gekomen, maar ik heb er verder geen aandacht aan besteed. Maar eergisteren kwam ik er toch weer, omdat ik een 'link' kreeg in een mailtje van 'kliefje', ook bekend als 'Zuster Klivia', met wie (onder haar eigen naam) ik veelvuldig e-mailcontact heb en die ik binnenkort ook weer eens irl ontmoet. (Irl is internet- en smstaal voor 'in real life', oftwel het dagelijkese leven.) In die 'link' kwam ik persoonlijk voor.

Volgens dat bericht was de ambulance "met grote spoed uitgereden". Dat lijkt heel dramatisch,maar trouwe lezers weten dat ik zonder sirenes en zwaailichten naar het BovenIJ ziekenhuis werd gebracht, want er was niets levensbedreigends aan de hand, gewoon een longontsteking.Los daarvan kon natuurlijk iedere gek weten dat ik, naar alle waarschijnlijkheid, wel even van huis was. Er was tijdens mijn afwezigheid niets ontvreemd, maar dat had natuurlijk zomaar gekund. Niet iedereen is op een gezonde manier benieuwd naar wat er allemaal in zijn stad, dorp, buurt of straat gebeurt.