zondag 12 april 2020

BIJZAAK

De jongens en meisjes van Studio Sport hebben het maar moeilijk: ze hebben uren zendtijd , maar er wordt nergens gesport. Kennelijk wordt voetbal het meeste gemist, want vandaag werd voor de tweede keer een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal uitgezonden. Ik weet niet welke. Dat kan ik natuurlijk wel opzoeken, maar dat vind ik te onbelangrijk.

Voetbal wordt vaak "de belangrijkste bijzaak" in het leven genoemd. Met dat "bijzaak" ben ik het helemaal eens. Dat geldt overigens voor alle sporten. Natuurlijk, sporten/bewegen is goed, maar dat kan je ook doen door naar je werk te lopen of te fietsen.

Naar de WK-finale voetbal Spanje-Nederland keken 8,5 miljoen Nederlanders. Dat is 49% van de huidige bevolking en die zal voetbal op zijn minst een belangrijke bijzaak, maar niet noodzakelijkerwijs de belangrijkste.

Een kleine meerderheid van de bevolking vindt voetbal dus óf een gewone bijzaak, óf totaal onbelangrijk. Die zouden misschien best op zondagmiddag anderhalf uur naar 'oude' sport willen kijken. Ik deed hier al een aantal suggesties.