woensdag 2 september 2015

KNAL

Maandagmiddag rond vijf uur was ik gewoon thuis. Het regende en onweerde. Dat was mij niet ontgaan. Maar wat las ik nu in Het PAROOL?

Amsterdam trilt op z'n grondvesten

Amsterdam werd vanmiddag even na 17.00 uur opgeschrikt door een enorme onweersknal. Getuige de vele tweets was die in de hele stad goed te horen.
(Onderstreping toegevoegd.)

Volgens mij hoort Amsterdam-Noord bij "de hele stad". Er markeert niets aan mijn oren want het was me opgevallen dat het onweerde. Waarom heb ik dan die "enorme onweersknal" niet gehoord?

Er werden ook enkele tweets geciteerd:
Zeldzaam hard onweer hier in Amsterdam. Las op Facebook dat 't in een hijskraan is ingeslagen. Verder: 10.000 mensen met gehoorbeschadiging.
5:05 PM - 31 Aug

Die knal was even na vijf uur te horen. Hoe wist de schrijver van deze tweet, of de schrijver van het Facebookbericht dat hij las, al om vijf over vijf dat er "10.000 mensen met gehoorbeschadiging" waren?

Wowwwww!!!!! Zo'n harde KNAL donder. Heb alle apparatuur uit voorzicht uit stopcontacten.

Als je toch je apparatuur wil beschermen, moet je de stekkers eruit halen voordat het onweer begint of enigszins in de buurt komt.

Omg! Zojuist die klap boven Amsterdam! Onweer of iets anders?

Iets anders? Terroristen?

Zo waren er nog wat tweets waarin over die harde knal iets gezegd werd.

We hebben, geloof ik, een nieuw stap in de evolutie gedaan. Als er ook maar iets gebeurt, grijpen we naar onze smartphone en maken een foto en/of versturen een tweet.