dinsdag 18 oktober 2016

BESTE

Dat er van tijd tot tijd wordt bekeken waar 'de beste' haringen, oliebollen of patatten te krijgen, daar zijn we inmiddels al aan gewend. Je kunt er verder niets mee, want hoeveel kans is er nou dat je een liefhebber van een bepaald product bent en dat de producent/leverancier van 'de beste' zich ook nog eens bevindt op een plek waarbij jij regelmatig in de buurt komt?

Als Het PAROOL nu pakweg 60 jaar geleden (in Amsterdam) op zoek was gegaan naar de beste tomatensoep dan had ik daar wat aan gehad. Op de tweede plaats staat namelijk Café The Corner. The Corner bevindt zich op de hoek van de Scheldestraat  en het Scheldeplein, vlakbij de RAI. In mijn jeugd kwam ik daar enkele malen per week, bijvoorbeeld als er weer eens een les was uitgevallen op de kweekschool die ik toen frequenteerde. De afstand tussen kweekschool en café was hoogstens 200 meter.

Als runner up heeft The Corner dus best goede tomatensoep, maar de beste, volgens de keurmeesters van Het PAROOL dan, eet je bij Café Restaurant Amsterdam. Echter, dat bevindt zich op de Haarlemmerweg, ter hoogte van de Westergasfabriek. Handig als je een keer een uitzending van DWDDrrrrr bijwoont. Kun je vooraf of na afloop een overheerlijke, neem ik maar aan, tomatensoep nuttigen.

Het artkel in Het PAROOL begint met: Het is weer herfst, en dat betekent: soep met ballen. Heb ik nou een rare smaak? Ik eet het hele jaar door wel eens soep met ballen. Als je al een soep met de herfst of de winter asscocieert is dat snert of bruinebonensoep, toch?