dinsdag 8 oktober 2013

Ranzig

Trouwe lezers van dit blog weten intussen wel dat ik niks tegen naaktloperij heb, maar ik heb ook mijn grenzen. Ik heb bijvoorbeeld wel iets tegen mensen die met al hun kleertjes aan kijken naar mensen die niets aan hebben. En ik heb nog meer tegen mensen die 'gluurders' de gelegenheid bieden naar blote mensen te kijken. TV-maker Reinout Oerlemans is zo'n type. In Het PAROOL lees ik: Reinout Oerlemans heeft een nieuwe datingshow bedacht en op het oog lijkt het vrij ordinair te worden. In ADAM zoekt EVA ontmoeten singles elkaar op een onbewoond eiland. Poedelnaakt. Maar volgens de televisieproducent zal het programma verre van ranzig worden. 'Het gaat er niet om dat je de hele tijd naar een piemel zit te kijken', zegt hij in het AD. Daar zal hij wel gelijk in hebben. Tijdens mijn recente verblijf op een naturistencamping in Kroatië heb ik nauwelijks naar piemels gekeken.

Ik denk niet dat Reinout de bedoeling heeft mensen aan elkaar te koppelen, noch om kijkers te laten zien hoe een datingproces verloopt. Reinout weet donders goed dat 'naakt' kijkers trekt en dat trekt weer adverteerders en daar gaat het de bestuurders van RTL om. (RTL gaat het allemaal uitzenden.)

Ik ben benieuwd hoe ver Reinout zal gaan. Ik heb geen ervaring met daten, maar ik kan me voorstellen dat het wel eens uitloopt op seks. Gaat Reinout dat ook filmen en uitzenden? Dat moet toch ook op een niet-ranzige manier kunnen.

Reinout mag niet verwachten dat hij voor zijn programma ooit een 'Emmy Award' zal krijgen, want het format voor 'ADAM zoekt EVA' zal geen succes worden in de VS. De Amerikanen vinden 'full frontal nudity' op tv of in de film maar niks, dat wil zeggen: adverteerders willen daarmee niet geassocieerd worden, want dan krijgen ze conservatieve actiegroepen over zich heen. Ik moet overigens nog zien dat dit programma t.z.t. wordt vooraf gegaan door  'Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door ...'  Het zal ongetwijfeld populair zijn bij 'Uitzending gemist'.
x