donderdag 6 oktober 2011

Was

Voor het eerst sinds pak weg 12 jaar weer eens in eigen huis een wasje gedraaid. Gelukkig was mijn onvolprezen schoonzus Louise aanwezig om mij ter zake van advies te dienen en bijstand te verlenen, want de fijne kneepjes van de wasmachine waren me allang ontschoten. Een droogmachine had ik nooit gebruikt, dus ook daarbij kwamen advies en bijstand goed van pas. Ik mag ook niet onvermeld laten dat Roel de wasmachine overduidelijk op de juiste wijze aan het elektriciteitsnet had verbonden.

Gisteren heb ik ook kennis gemaakt met Zusanna, die vanaf volgende week woensdag éénmaal in de veertien dagen mijn appartement komt schoonmaken. Ik moet met haar in het Engels communiceren, want zij is een Slovaakse. Zij is ook, als werkster, geheel "wit", want in loondienst bij een organisatie die dit soort werkzaamheden aanbiedt.

En vanavond zal ik, naar ik aanneem, ook weer eens het NOS-journaal van 8 uur kunnen zien. Dan moeten de mannen van UPC vanmiddag alles netjes komen aansluiten, incl. de telefoonaansluiting en de verbinding met het internet. I'll keep my fingers crossed.
x